pelspleje

5 myter omkring pelspleje

Der er mange myter, når det gælder pleje af kæledyr, så det kan være lidt forvirrende at vide, hvordan du børster og bader din hund eller kat på den rigtige måde. For at hjælpe dig med at adskille fakta fra fiktion – og hjælpe dig med at undgå at begå potentielt farlige groomingfejl – vil jeg aflive nogle af de mest almindelige misforståelser om hårtab, shampoo, badning og meget mere

Myte 1: Nogle hunderacer fælder ikke.

Den race, der ikke fælder, er en myte. Alle hunderacer fælder. Nogle fælder mere og nogle fælder mindre, men alle fælder. Faktisk kan nogle enkelte hunde inden for visse racer med lav hårfældning fælde meget, mens andre næsten umærkeligt kaster deres hår af sig. Bare fordi en hund ikke fælder meget, betyder det desuden ikke, at den ikke kræver en masse vedligeholdelse. Mange racer med lavt hårtab som pudler og yorkshirehunde har brug for regelmæssige ture til hundefrisøren for at vedligeholde deres pels.

Hundebørste

KW Shedder Fin

Denne hundebørste er til at fjerne underuld og løse hård. Idel til små og mellemstore unde. Børsten er også perfekt at benytte til katte. En meget populær børste

Dobbeltsidet Hundebørste

Dobbeltsidet Hundebørste

Dobbeltsidet Hundebørste til både kort, mellemlangt og langt hår. Den perfekte børste hvis du har flere hunde, eller både hund og kat

Buster børste

Buster hundebørste

Buster hundebørse er til pelspleje af både hunde og katte. Børsten ligger godt i hånden og er nem at bruge

Myte 2: “Hypoallergene” racer er den ideelle løsning for allergiske ejere.

Selvfølgelig kan nogle racer være bedre egnet til dem, der lider af allergi. Men ingen hunde- eller katterace kan garanteret give dig et allergivenligt liv uden allergi. Faktisk findes der inden for disse såkaldte hypoallergene racer masser af individer, som kan udløse dine allergier endnu mere dybt end visse medlemmer af andre racer, som man ikke typisk tænker på som værende bedre for allergikere. Hvis du vil have lidt sikkerhed for, at du ikke er tilbøjelig til at få en allergisk reaktion på et enkelt dyr, når du tager hende med hjem, så lås dig selv inde i et rum med hende i et par timer. Først da vil du have en ret god indikation af, om du er tilbøjelig til at få reaktioner på hende.

Myte 3: Kæledyr skal kun bades sjældent.

Badning hver eller hver anden uge eller hver anden uge (en typisk anbefaling fra dyrlægen til kæledyr med hudproblemer) hjælper ikke kun din hund eller din hund med at fælde mindre og lugte bedre, men hjælper også med at forebygge eller håndtere visse hudsygdomme. Nøglen er at (spørg din dyrlæge om et forslag).

B&B hundeshampoo

B&B hundeshampoo

B&B hundeshampoo er en allergivenlig hundeshampoo uden parfume. Et rigtigt fornuftigt valg

Økologisk hundeshampoo

Økoligisk hundeshampoo fra B&B - Perfekt shampoo hvis din hund lider af sart hud eller allergi.

Diafarm hundeshampoo

Diafarm hundeshampoo

Diafarm er en plejende shampoo. Shampooen bevarer og beskytter pelsens naturlige fedtindhold.

Myte 4: Menneskeshampoo er lige så godt som shampoo til kæledyr.


Menneskeshampoo og shampoo til kæledyr er ikke lige gode. Det skyldes, at hunde- og kattehud og menneskehud ikke er ens på mange måder. Til at begynde med er menneskehud mere sur end dyrehud. Så er der det faktum, at vi har svedkirtler over hele vores hud, mens lignende kirtler hos hunde f.eks. kun sidder på fodpuderne. Huden er et vigtigt organ, der spiller en stor rolle i det immunologiske forsvar. Ved at bruge shampoo til mennesker kan vi fjerne olier og udtørre de øverste lag af dyrets hud og dermed kompromittere kroppens naturlige barriere mod infektioner.

Myte 5: Tårepletter er dårlige og bør behandles.


Tårepletter er netop det: pletter forårsaget af fugtige bakterier på huden. Selv om de kan være et tegn på tilstoppede tårekanaler eller andre øjenlidelser, er de ofte blot et irriterende kosmetisk “problem” snarere end et vigtigt sundhedsproblem. Der kan også være betydelige risici forbundet med at give dit kæledyr et helt liv med daglig oral antibiotika til “behandling” af pletterne, så tal med din dyrlæge, hvis dette er et problem for dig.