Sådan finder du det bedste flåtmiddel til din hund

Vi har test flere forskellige flåt- og loppemidler til hunde og fundet frem til flere forskellige som vi kan anbefale. Der er en smule forskel på langt de fleste flåtmidler og som det er med mennesker så kan nogle hunde opleve at få en allergisk reaktion på flåt-og loppe midler. Men det er utrolig sjældent det sker, men det er dog vigtigt at have i baghovedet når du skal vælge loppe og flåtmidler til din hund.

Det vi har erfaret er at det er en virkelig god idé at lave en lille test inden du bruger et nyt middel til at behandle din hund. Det kan evt. være at du lige dupper en enkelt dråbe i nakken, på selve huden af din hund, for så at observerer din hund i et par timer for at se hvordan din hund reagere på midlet.

Derefter kan du forsætte behandlingen. Det er uden tvivl den bedste og mest sikre måde at du kan finde ud af hvilket flåtmiddel der passer til din hund. Men du skal jo stadig vælge og hvordan gør du det? Der er så mange forskellige flåtmiddel på markedet. Derfor vil vi i denne artikel give dig en god guide til hvordan du finder det bedste flåtmiddel til din hund.

1. Hvad ved du om din hund?

Hvis du har en hund der er meget følsom over for nyt foder eller den ikke kan tåle, så kan det være en god idé at have med i baghovedet at din hund er en sensitiv. Derfor er det måske ikke det stærkeste flåt- og loppemiddel du skal bruge.

Dosering af flåtmidler har også meget at sige, så hvis din hund er en overfølsom størrelse kan det være en god idé at vælge flåtmiddel i pipetter. På den måde er du sikker på at din hund får den rigtige mængde af midlet. Derudover kan man få flåtmidler der er mere skånsom mod huden end andre midler. Her taler vi af erfaring da, Johanne der er tilknyttet Potebixen, har en hund der har en meget følsom hud. Hun bruger f.eks. BayVantic Vet pipetter til hendes hund, da hun er mest tryg ved at vide at hendes hund får den rette dosering, samtidig med at det er hendes opfattelse at midlet er mere skånsomt end andet middel er. Det er selvfølgelig en personlig mening, men det er testet og godkendt af en meget sensitiv mops. Samme mærke (også pipetter) er testet på to af vores følsomme katte, så det taler bestemt for at det er et mærke der tænker ekstra meget på de følsomme dyr.

Vi har fundet pipetterne frem her:

Bayvantic vet kan fås til alle vægtklasser.


Bayvantic Vet er et flåtmiddel der er passer på din hund. Det holder flåter og lopper væk i 4 uger. Selve behandlingen er meget skånsom og den findes i pipette form.

Har du katte, kan du finde flåt- og loppe behandling af samme mærke til katte her: Advantage Vet (Bayvantic og Advantage er fra Bayer der laver begge udgaver)

2. Giv dig tid til at undersøge flåtmidler

Det kan være en god idé at lave lidt research og læse om de forskellige flåtmidler der findes, så du får den korrekte viden om de forskellige flåtmidler. Det kan virke som en lidt uoverskuelig opgave, men det er noget du kun behøver at gøre en gang. På den måde kan du vælge et middel der passer til din hund og så har du et trofast middel som du kan bruge mange år ud i fremtiden.

Grunden til vi skriver dette er at vi har oplevet at flere hunde har fået sår af flere midler fordi det simpelthen har været for stærkt. Dog er det blevet meget bedre med de nyere flåt- og loppemidler og de fleste mærker laver skånsomme midler der passer på din hund. Men det er altid en god idé at vide hvilket middel du har med at gøre.

3. Test inden du giver din hund en hel behandling mod flåter

Som vi nævnte i starten af denne artikel så test midlet på din hund inden du giver din hund en hel behandling. Det er virkelig den bedste måde at se hvordan din hund reagere på flåtmidlet.

4. Vælg et middel der tager både flåter og lopper

Når du giver din hund en behandling mod flåter så er det godt at tænke langsigtet. Med sommeren kommer der lopper, det kan være fra havens pindsvin, naboens kat eller de vilde ræve der tager et smut forbi din have. En ting er sikkert, alle hunde kan få lopper og det er en god ide at vælge et flåtmiddel der også virker mod lopper. Rent økonomisk er det en god ide, men det er også synd for din hund at den skal have flere slags behandlinger. Så vores anbefaling er at du finder et middel der tager både lopper og flåter.

5. Hunde er ekstra udsatte

Der er bare nogle hunde der er ekstra meget udsatte for flåter og lopper end andre hunde. Det kan være hunde der ofte befinder sig i grønne områder eller hunde der lever et dejligt liv på landet. Det kan også være hunde der bare har tendens til at tiltrække både flåter og lopper, lidt de mennesker som myg udelukkende går efter. Der er bare forskel på hunde.

Derfor kan enkelte flåtmidler måske ikke være stærke nok hvis det er i pipette form. Det fleste pipetter er dog stærke nok, men det kan være at din hund ikke er så modtagelig for midlet. Det kan også være at din hunds vægt gør at den ligger på grænsen imellem to behandlinger. Så kan det nemlig være svært at vide hvilken dosering der er den bedste til din hund.

Lyder det bekendt? Så bør du kigge efter et flåt- og loppemiddel på spray.

6. Usikker på hvad du skal vælge?

Hvis du ikke føler dig tryg nok ved selv at skulle vælge flåt behandling til din hund så kan det være en god idé at du kontakter din dyrelæge. De vil helt sikkert kunne hjælpe dig godt på vej.

7. Drop det flydende flåt- og loppe middel – brug halsbånd!

Hvis du er usikker på doseringer så er det sikreste valg for dig helt sikkert at bruge flåt- og loppe halsbånd. Der findes efterhånden en masse forskellige rigtig gode og effektive. Det er ikke ligesom de halsbånd man kunne få for et par år siden der bare lugtede forfærdeligt. Vi har fundet et par halsbånd lugter ikke og så er de 100% naturlige.


Denne guide er lavet helt særlig til dig

Vi har lavet denne guide med punkter vi ville ønske vi havde vidst da vi skulle vælge flåtmidler til vores hunde. Man skal føle sig sikker og tryg ved det middel man vælger til sin hund. Derfor vil du kun få vist flåtmidler i denne artikel som vi selv har haft i hænderne eller på anden måde har kendskab til. Men husk at ikke alle hunde reagere ens.

Vi håber den her guide har givet dig en bedre oversigt over hvordan du skal vælge dit næste flåtmiddel til din hund. Der findes utrolig mange forskellige midler og vi har selvfølgelig ikke kendskab til dem alle. Men så længe du læser grundigt om de produkter du har i kikkerten og så tester det forsigtigt på din hund, så kan du ikke gå helt gal i byen. Det er selvfølgelig vores egen personlige mening. Man skal altid have stor respekt for kemiske stoffer som skal i pelsen på din hund.

Vi håber du har haft fornøjelse af denne artikel og finder flåtmidlerne vi har vist gode og sikre nok til din hund.

Tusind tak fordi du læste med – Ha’ en dejlig dag.