Hvordan fjerner jeg flåter korrekt? – kæledyr

Er du i tvivl om hvordan du skal fjerne flåter på dit kæledyr og er du utryg ved at prøve, så skal du se med her. Det er helt naturligt at være nervøs når man skal fjerne en flåt fra sit kæledyr, man er selvfølgelig bange for at gøre det forkert.

Vi er også flere der er vokset op med at det er farligt hvis hovedet fra flåten bliver siddende tilbage på kæledyret, men det er faktisk en skrøne og det er slet ikke så farligt som mange går og tror.

Hvis flåtens hoved bliver siddende så er det ikke ens betydning med at det øger risikoen for at din hund eller kat får flåtbårende sygdomme. Det der gør at flåten kan videregive bakterier/virus er når flåten tømmer dens tarmes indhold ind i kroppen på værten. Det er de forskellige bakterier som flåten har i sine tarme, der kan give borreliose eller anaplasmose.

Hvad gør jeg hvis hovedet bliver siddende?

Hvis du oplever at hovedet fra flåten bliver siddende i dit kæledyr så kan du altid prøve at få det ud med en pincet eller en nål.

Det er også meget normalt at din hund eller kat hæver lidt op omkring biddet. Der kan gå et par dage før hævelsen falder igen.

Det du SKAL være opmærksom på er om din kat eller hund bliver dvask, træt, utilpas og får feber efter de er blevet bidt, for så skal du kontakte din dyrelæge. De fleste af de sygedomme flåter har, viser sig først efter 1-2 uger og helt op til 2-6 måneder (for katte, borreliose).

Her er hvordan du skal fjerne tæger på din kat

Der er som sådan ikke den store forskel på at fjerne flåter fra katte og hunde. Teknikken er den samme. Dog er det ikke alle katte der frivilligt vil lade dig gøre det. Der findes flere forskellige tægetange/flåtfjernere. Der er umiddelbart ikke den store forskel på tægetangene, det er simpelthen mere hvad du er mest tryg ved at bruge.

I denne video viser Silkeborg dyrehospital hvordan du på en god og korrekt måde fjerner flåter fra din kat.

Tangen der er blevet brugt i videoen overfor, har vi fundet her:

Der finders også denne slags tang som vi personligt har haft stor fornøjelse af hjemme hos mine katte:

Her er hvordan du skal fjerne tæger på din hund

Dyreværnet har her lavet en rigtig god video der ligeledes viser hvordan du nemmest fjerner en flåt fra din hund.

Sådan holder du flåter og tæger væk

Vi har fundet en masse fantastiske ting der kan være en stor hjælp til at holde flåter og tæger væk fra dit kæledyr.

Sæt dette smarte vedhæng i dit kæledyrs halsbånd. Overfladen er belagt med en speciel forsegling der holder tæger og flåter væk. Beskytter i op til 2 år.

Biospottix laver fantastiske loppe- flåt halsbånd til hunde. De er ugiftige og virker i op til 4 måneder.

InsectShield Hundetørklæde – væk med lopper og flåter

Super smart tørklæde det holder flåter, lopper og andre insekter langt væk fra din hund.