Min hund piver i bilen

Rigtig mange kan nikke genkendende til dette, at hunden sidder og piver under køreturen, men hvorfor gør den det, og kan det stoppes?

Nogle hunde elsker at køre i bil og piver fordi de ved at nu skal der ske noget spændende og godt, og så er det svært at vente.
Andre hunde piver fordi de er utrygge eller direkte bange for at køre i bil. Hunden kan også blive køresyg, hvilket jo er rigtig ubehageligt.
Uanset grunden til piveriet, kan det være til store gene under turen.

Når hunden er bange for at køre i bil

Hvis din hund ikke frivilligt vil hoppe ind i bilen og piver mens i kører, kræves der en god tilvænningsperiode. Start med at åbne alle bildøre mens du holder parkeret. Luk din hund ind i bilen med godbidder. Når den hopper ind og får sin godbid skal du rose den og klappe den, og lad den så hoppe ud igen.

Når din hund frivilligt hopper ind i bilen, kan du lukke dørene og starte motoren, bliver hunden nervøs, så sluk igen.
Når i kommer så langt at hunden er tryg ved motorlyden kan du begynde at køre ganske korte ture, bliver hunden urolig så stop igen. Fortsæt med de små ture, selv om det så kun er nogle få meter. Så finder din hund snart ud af at det er dejligt at komme med ud og køre.

Hunde der bliver køresyge

En hund kan godt blive køresyg og kaste op. Derved bliver det også en kedelig oplevelse for hunden at komme med ud og køre. Hvis det gentager sig flere gange, kan det blive svært at få hunden ind i bilen. Du kan som regel godt undgå køresyge. Lad være med at fodre din hund før i kører, sørg for at der kommer frisk luft om til hunden og undgå hårde opbremsninger og sænk farten i de hårde sving.

Skal i køre langt, vil det være en rigtig god ide at holde små pauser. Lad din hund få noget at drikke og lidt frisk luft. Din hund vil elske dig for det.

Din hund elsker at køre bil

En hund kan faktisk godt blive lidt for glad for at køre med i bilen. Den forbinder køreturen med at der skal ske noget rart og begynder at hyle eller pive af begejstring og spænding.

Selvfølgelig er det dejligt at hunden glæder sig, men alt med måde.

For at undgå larmen i bilen mens i kører, kan du for eksempel vælge at køre ud på en mindre trafikeret vej, hvor du ikke kan genere trafikken. Hver gang din hund begynder at hyle, stopper du bilen, og kører først igen når der er ro. Det kan godt blive en lang tur, men hvis du fortsætter med handlingen vil din hund hurtigt forstå, at den skal være stille når bilen kører.

Pas godt på din hund når du kører

I Danmark er der ingen lovkrav om at hunde skal være fastspændte under kørsel. Dog kan du risikere en bøde hvis din hund sidder så den kan genere chaufføren mens der køres.

Har du en bil med plads til et alubur til hunden, er det en sikker måde at transportere hunden på. Dog er det ikke alle hunde der er enige i den påstand, de kan simpelthen ikke lide at være spærret inde. De fleste hunde kan dog trænes op til at sidde i buret. Du kan træne med hunden før buret sættes i bilen. Læg et tæppe og lidt godbidder eller legetøj i buret og lad hunden hygge sig der. Når hunden er tryg ved buret, kan du sætte det op i bilen, igen med tæppe og godbidder. Det kommer der ofte positive resultater ud af.

Har du ikke plads til et bur i bilen, eller er din hund kun tryg når den sidder på bagsædet i bilen, kan du købe en hundesele til at spænde på bilens sikkerhedssele. Her sidder din hund sikkert og godt, også hvis det bliver nødvendigt med en hård opbremsning.

Vi håber du kan bruge disse oplysninger

Vi sidder ikke med en dyrlæge uddannelse eller er hundepsykologer, vi er bare ganske almindelige mennesker der ønsker at videregive de oplysninger vi har om hunde der piver, og håber det kan hjælpe dig lidt.