Min hund spiser jord

Der diskuteres meget omkring problemet med hunde der spiser jord, hvorfor og er det skadeligt. Vi har prøvet at kigge på problemet og vil gerne dele hvad vi har kunnet finde på nettet.
Vi er ikke eksperter på området, men almindelige mennesker der bare bliver så glade hvis vi kan hjælpe andre, bare lidt.

Hvorfor spiser hunden jord

Der er ikke fundet et endeligt svar på hvorfor nogle hunde spiser jord. Spørger man for eksempel dyrlægen, er svaret ofte at hunden mangler noget i kosten. Andre mener, at det ikke er selve jorden men det der gemmer sig i jorden hunden synes er en lækkerbisken. Andre igen kalder det for en dårlig vane der bare skal stoppes igen.
Er det selve jorden hunden er interesseret i, kan det skyldes kedsomhed eller stress.

Afled din hunds opmærksomhed fra jorden

Det er måske ikke helt så let som det lyder, for man er jo ikke altid ved hundens side, måske løber den foran dig når i er ude i naturen, eller hunden selv løber rundt i haven.
Men ved en ihærdig indsats kan det lykkes. Prøv at være tæt på din hund så meget som muligt og sørg for at have noget i hånden du kan aflede med.
Prøv med et bestemt NEJ når du tager din hund i at spise jord, dit nej skal falde hver gang og så snart du ser hunden vil spise jord.
Du kan forsøge at aflede med godbidder eller legetøj og er det ikke nok, så tag en forstøverflaske med lidt vand og sprøjt mod hundens hoved. Hunden vil stoppe med at spise jord, og du kan så aflede med godbidder og legetøj.
Masser af motion og fysiske aktiviteter er en god hjælp til din hund.

 

 

i samarbejde med PriceRunner

Når du har prøvet alt

Føler du, at du har prøvet alt, men intet hjælper, så kontakt enten din dyrlæge eller en ekspert i dyreadfærd.
Det er vigtigt at finde ud af årsagen til unoden for at få det stoppet.