Min hund begraver sit ben

Hvorfor begraver min hund altid sit ben?

Har du nogensinde undret dig over, hvorfor din hund kan lide at begrave sine knogler? Nogle gange kan denne adfærd være irriterende, især når hans gemmesteder tilfældigvis er en blomsterhave eller under dine sofapuder. Men der er sandsynligvis en metode til hans “vanvid”.

Begraver andre dyr deres mad?

Mange dyrearter udviser caching- eller begravelsesadfærd i forbindelse med madvarer. Visse fuglearter og egern er f.eks. kendt for deres fantastiske hukommelse og evne til at finde skjulte ting frem.

Hos disse arter er det vigtigt for fuglen eller egernet at begrave sin mad i de varmere måneder af året, så den kan grave sine forsyninger op i de magre vintermåneder, hvor der er mangel på mad.

Nogle hunde udviser også den samme adfærd – de begraver foretrukne godbidder, hvor de sandsynligvis vil finde dem igen.

Denne adfærd kan have udviklet sig på grund af stærke overlevelsesinstinkter, som de har arvet fra deres vilde forfædre. Hunde har som bekendt udviklet sig fra ulve, der lever i flokke og arbejder sammen om at jage større byttedyr.

I tider med overflod, når de er i stand til at nedlægge et stort dyr som f.eks. en elg eller en elg, har ulve en tendens til at spise sig mætte. Når der er rigeligt med mad til alle, kan ulve spise i flere dage. Når byttedyret er blevet fortæret, kan ulve dog gå flere dage uden at spise et større måltid.

Som individer kan de jage mindre byttedyr, f.eks. kaniner, men ofte giver disse måltider ikke nok næring til at erstatte den energi, der er nødvendig for at jage og jage byttet, især hvis byttedyret er magert eller lille.

Adfærden med at begrave værdifulde fødeemner kan have udviklet sig på grund af disse forfædres behov for at gemme energirig føde til senere indtagelse. En ulv, der kunne huske, hvor den havde begravet fødeemner, kunne grave dem op og senere indtage dem og sandsynligvis overleve vinteren.

Skal jeg være bekymret?

Denne adfærd kan være bevaret hos vores tamme hunde. Og selv om du aldrig bør fodre din hund med rigtige knogler, fordi de kan splintre og forårsage skader, nyder mange hunde råhud eller andet knoglelignende tyggelegetøj.

De kan undertiden begrave disse “knogler” eller andre genstande, som de opfatter som “værdifulde”, f.eks. visse former for legetøj eller måske ejerens sko eller beklædningsgenstande. De tror måske, at disse interessante genstande er værd at gemme, hvis de aldrig får disse genstande igen.

Så dette kan forklare, hvorfor din hund begraver knogler, legetøj eller andre usædvanlige, men “værdifulde” genstande i dit blomsterbed eller din sofa.