Kan en hund leve som blind

Er din hund blevet blind, kan vi glæde dig med at du godt kan give din hund sagtens kan få et godt liv. Det gælder om at støtte og vejlede hunden, så den kommer til at føle sig tryg og sikker når den færdes i hjemmet eller ude i haven.

Kan hunden få synet igen

Hvis din hund er blevet blind på grund af en sygdom, er det ikke altid der kan gøres noget, men tit kan sygdommen behandles. Har hunden mistet synet på grund af grå stær, kan en operation hjælpe. Måske er din hund blevet blind fordi den er gammel.
Lad en dyrlæge med speciale i øjensygdomme kigge på din hund, han vil kunne fortælle, om din hund kan hjælpes.

Hvordan hjælper man sin blinde hund

Info om blinde hunde - læs mere her

Kan din hund ikke hjælpes, er der mange ting du selv kan gøre.
Tænk på hvad du ville gøre, hvis du selv eller din partner var blind.
Lad møbler og andre ting stå i huset hvor de plejer at stå. Husk at sætte stole på plads igen efter brug. Hold det opryddeligt i huset.
At gå på trapper er noget af det sværeste for en blind hund. Du kan vælge at afskærme trappen, hvis det er nødvendigt at gå på trapper så støt den.

Det er vigtigt at vand- og madskål står nøjagtigt hvor de plejer.
Når i er ude i haven, så sørg for at der ikke ligger noget og flyder. Har du et bassin i haven, så sørg for at hunden ikke kan falde i, det kan være farligt for den.
Lad aldrig din hund gå uden line på offentlige veje og pladser. Trafikken, dyr, legende børn eller folk der sidder i parken, kan være et farligt møde for din hund.

Når i går tur, så giv din hund en vest eller andet på der viser, at den er blind.
Når du vil klappe din hund, så snak med den så den ved, at der kommer en berøring. Snak altid meget med din hund så den ved hvor du er.

Et godt liv som blind hund

Din hund kan sagtens få et godt liv selv om den er blind. Hundens gode lugte- og høresans skal nok hjælpe den, så den kan færdes sikkert i sit hjem. Dog er ejerens kærlige omsorg, pleje og daglige rutiner yderst vigtig hvis hunden skal føle sig tryg hvor den færdes.

Du kan læse mere om hvordan du hjælper en hund der er blind her: Blinde hunde – hvordan hjælper jeg?