hund med angst

Min hund har angst

Da jeg mistede min hund Pluto var det slut med hunde i mit hjem – ja det troede jeg. Det var lige til min datter stod i døren med King , så var jeg solgt.

Hanne fortæller at hun fik King da han var ca 11 måneder. Han kom fra et hjem, hvor ejeren ikke magtede en hundehvalp og derfor gav ham væk.

Efter et tjek hos dyrlægen var beskeden at King var en kvik og frisk hund der ikke fejlede noget og han faldt hurtigt til i sit nye hjem.

Hvornår udviklede King angst

“Da King var omkring de 5 år, begyndte han at ændre adfærd. Han forandrede sig fra at være en glad hund der elskede at lege i haen, til en hund der blev sky og bange for høje lyde. Han skulle helst kunne se mig eller andre i familien hele tiden”.

Hvad var hans symptomer

“King begyndte at ryste over hele kroppen, hyperventilere, savle og blive varm. Efter nogle få minutter gik det over igen. King var rigtig god til at være alene hjemme, men pludselig begyndte han at bide ting i stykker. Det gik ud over tæpper, stole, gardiner og tøj.

Det var let at se han ikke havde det godt, men jeg anede ikke hvad der var galt med ham for det var jo ikke hver dag, kun engang imellem, måske nogle få minutter hver fjortende dag. Så begyndte det at blive oftere. Om natten var det værst og han ville kun være ude, så ofte sad jeg oppe for at holde øje med ham. Det var på tide at besøge dyrlægen”

Et besøg hos dyrlægen hjalp.

“Jeg kan huske, da vi kom ind til dyrlægen morede de sig lidt over hans glæde og iver efter at snuse og kigge efter alt og alle. De troede faktisk han kun var 1 år gammel med den energi han havde.

Desværre viste en undersøgelse og min forklaring om hans opførsel at King havde fået epilepsi. Dyrlægen forklarede at det aldersmæssigt også passede godt, det er ofte i den alder de mærker sygdommen. Sygdommen kan som sådan ikke ses i prøver eller andet, men i hundes opførsel.

Fra den dag hed det epilepsi piller og det hjalp. Han stoppede med at ryste, hyperventilere, svede og savle, men alt var langt fra godt. Han kunne stadig ikke være alene hjemme uden at ødelægge noget og når jeg var hjemme var han som et klisterbånd. De høje lyde var blevet værre for ham, især lyde fra telefoner gjorde ham bange, også selv om det var i fjernsynet. Så afsted igen til dyrlægen.”

Hunden King havde fået angst

Hanne fortæller at King havde udviklet angst som følge af sin epilepsi. Hun snakkede med dyrlægen om at King ikke kunne være alene hjemme uden at bide noget i stykker, og skulle helst være helt tæt på hende hele tiden. Derfor mente dyrlægen at King havde udviklet separationsangst og foreslog at han skulle prøve noget flydende Kalm. Kalm virker mod angst, stress og utryghed. Hanne skulle så starte med at gå udenfor et par minutter og så øge tiden ganske langsomt. King fik også et tørklæde der skulle sprøjtes med noget beroligende, det ville give ham fornemmelsen af ikke at være alene.

Den dårlige samvittighed

“Når jeg ser tilbage på King’s sygdomsforløb kan jeg godt få dårlig samvittighed og blive ked af det. Før jeg vidste at han var syg, kunne jeg godt blive sur og skælde ud når jeg kom hjem. Jeg blev så sur over at han pludselig bed alt i stykker.”Gå så væk King” fik han ofte at vide når jeg var ved at falde over ham, jeg var ikke klar over at det var tryghed han søgte.

Heldigvis er King som andre hunde, han bærer ikke nag. Det er jeg glad for.

Hvordan har King det i dag

Historie om en hund med angst

“I dag har King det godt, han får sin medicin mod epilici morgen og aften, men det er yderst sjældent han får dråberne eller bruger tørklædet. alt . Nu kan han igen være alene hjemme uden at lave ulykker, dog bliver han lige forkælet med lidt godbidder før jeg går.

Han har stadig nogle små symptomer som vi har lært at takle. Når han bliver rigtig glad kan han godt vise tænder, knurre eller pibe og blive urolig i hele kroppen, men det går hurtigt over, og vi takler det med et bestemt nej og en beroligende hånd.Han stadig er meget lydfølsom, og det kommer han aldrig af med. Han kan ikke lide lyde fra for eksempel telefoner, tv eller andet kan kan være lidt skarp i lyden, det kan godt få ham til at fare sammen eller forlade rummet – altså for et kort øjeblik, han skulle jo nødigt gå glip af noget”.