Min hund går mellem mine ben

Hvorfor vil min hund altid gå mellem mine ben?

Du har måske mødt en hund med denne elskværdige tendens: Den forsøger at gå mellem dine ben – også selv om du ikke er klar, eller hvis den ikke helt kan passe ind.

Hvad er det så, den prøver at gøre?

Vi spurgte Dr. William Yung, en veterinær adfærdsekspert, om svaret på spørgsmålet.

Søger opmærksomhed, undgår kontakt og meget mere

“Nogle hunde gør det, når de er ophidsede eller ængstelige: Den fysiske kontakt kan være trøstende for dem,” siger Dr. Yung. “Det kan også være en form for opmærksomhedssøgende adfærd. Hvem ville ikke være opmærksom på en hund, der går mellem deres ben?”

Men der er andre grunde til, at en hund kan forsøge at flette, mens du går.

Dr. Yung forklarer, at nogle hunde måske er lidt bange for hænder, der rækker ned for at klappe dem, eller de kan være blevet irettesat for at hoppe op på folk, de møder. “At gå mellem nogens ben kan være deres måde at undgå kælen på [eller] en alternativ adfærd til at hoppe på nogen,” siger hun.

Hvis du er bekymret for, at din hund måske viser angst, når den udviser denne adfærd, bør du søge råd hos din dyrlæge.

Mens nogle hunde gør dette, fordi de er bange og forsøger at undgå kontakt, siger Dr. Yung, at andre måske klør og forsøger at lindre kløen. Det kan også være fordi de forsøger at gnide noget af deres pels, tilføjer hun.

Selv om Dr. Yung ikke har set vanen med at gå mellem nogens ben hos bestemte racer, siger hun, at hun har bemærket det mest hos mellemstore og store hunde.

Adfærden kan være sød og sjov, så længe det ikke er et tegn på angst – og så længe din hund ikke er ved at vælte et barn eller en ældre person i processen. Og hvis du står i en situation, hvor det er et potentielt problem, kan du overveje at lære din hund en alternativ adfærd, f.eks. at sidde ned, gå til en måtte eller lege rødt lys/grønt lys.