Min kat sover hele dagen

Hvorfor sover min kat hele dagen?

Det er ingen hemmelighed, at katte er imponerende sovende. Faktisk får de typisk mellem 10 og 16 timers søvn hver dag. Det er mere end de fleste pattedyr – bortset fra flagermus og pungrotter, som er kendt for at sove op til 20 timer om dagen.


Biologerne forklarer denne affinitet for søvn hos katte med to ting: Deres typisk proteinrige kost, som kræver lange hvileperioder for at sikre en god fordøjelse, og deres naturlige crepuscular-mønster (daggry og skumring), hvilket betyder, at katte har en tendens til at jage to gange dagligt og hvile i mellemtiden.

 

Selv om der er stor individuel variation blandt tamkatte, er det mere sandsynligt, at indendørskatte sover det meste af dagen, mens deres fritgående brødre er mere tilbøjelige til at bruge dagtimerne på at forfølge små byttedyr.

Konklusion: Hvis din indendørskat ofte sover dagen væk, skal du bare vide, at hun er en helt normal kattekat. Men hvis din kat er meget træt og sløv- hvilket betyder, at dens energiniveau er lavere end normalt – eller hvis den ikke er interesseret i at lege eller spise, bør du bestille tid hos din dyrlæge.