10 Sjove facts om hunde

Hunde er fantastiske, legesyge og kærlige og giver os utrolig mange sjove stunder som vi vil værdsætte for evig tid. Men hvor meget ved du egentlig om din hund?

Vi har her fundet et par spændende facts om hunde som vi slet ikke selv kendte til og det kan derfor også være at det er helt ny viden for dig.

1. Hunde har indvirkning på din alder!

Folk med hunde og generelt kæledyr lever længere end folk der ikke har hunde. Hvorfor det er sådan, vides ikke helt bestemt men kæledyrs indvirkning på os mennesker har nok meget at sige.

Hunden er menneskets bedste ven

Hunde kan mærke hvordan dit humør er og er god til at berolige dig i stressede situationer. Det siges også at folk med angst, PTSD og andre stress relaterede lidelser kan have stor gavn af at have en hund, netop fordi hunde er så kærlige som de er at de får en til at slappe af

2. Der findes en hunderace der ikke kan gø.

Basenji hunden kan ikke gø og har istedet en helt speciel rullende tone når de prøver at gø. Man kalder det Basenji Yodel, fordi de lyder mere som en der jodler. Det lader vi være op til dig at bedømme, du kan ihvertfald google det og høre Basenji hundens unikke lyd.

3. Hanhunde vil helst tisse så højt som muligt

Hanhunde tisser så højt som muligt for at lade andre hunde vide at de er store og stærke. Den evige magtkamp mænd imellem.

4. Hunde får ondt i ørene når det tordner

Hunde har så god en hørelse at det kan gå fysisk ondt i ørene på dem når det tordner – nåååh – knap så sjov fact, men godt at vide så man kan stå klar med ekstra meget nus når det tordner.

5. Unikke næseprint og våde næser

Alle hunde har et unikt næseprint, ligesom vi mennesker har et unikt fingeraftryk, hvilket er helt vildt, når man tænker på at der skulle være omkring 900 millioner hunde på jorden.

En anden sjov ting om hundenæsen er at grunden til at næsen oftest er våd er fordi det gør at hunden bedre kan opfange duftpartikler.

6. Hunde er ligeså kloge som et barn på to år

Hunde er ligeså kloge som et barn på to år og kan skelne mellem 250 forskellige ord og kan lære at tælle.

Den klogeste hunderace siges at være en border collie.

7. Neutraliserede hunde lever længst

Hunde der er blevet kastreret eller stirealiseret lever længer end hunde der ikke er. Hvorfor ved man ikke helt, men det er interessant.

8. Hunde fremkalder noget helt specielt hos dig

Når du aer eller får et kærligt blik fra din hund, så udskilles der oxytocin i din hjerne. Oxytocin er et hormon der bliver kaldt kærlighedshormonet. Oxytocin giver dig en følelse af lykke og velvære. Det samme sker i hjernen på din hund. Så ae din hund alt det du kan – det er til glæde for jer begge!

9. Hunde har tidsfornemmelse

Hunde har en forståelse for hvad tid er. Hunde finder f.eks. hurtigt ud af hvornår det er tid til at du skal på arbejde og hvornår det er tid til at du kommer hjem igen.

10. Der er forskel på hvor godt hunde kan høre

Hunde med spidse ører høre meget bedre end hunde racer med hængeører.

Kilder: Thedrakecenter.com,