Hvorfor er min kat sulten hele tiden

Det kan være frygtelig frustrerende når ens kat står og mjaver hele tiden for at få mere mad. Er katten virkelig sulten selv om den lige har spist, eller søger den efter opmærksomhed. En kat lærer hurtigt, at hvis den står ved madskålen og mjaver får den opmærksomhed, og mange gange også lidt ekstra i madskålen.

Den ernæringsrige kost

Er din kat umulig at mætte, så prøv at tjekke hvad du egentlig giver den at spise. Tjek om der er næring nok i kattens mad, vær sikker på at produktet ikke indeholder en masse kornprodukter der er svære for katten at fordøje, og bare giver en falsk mæthedsfornemmelse. Din kat fortjener mad med masser af kød der både mætter og er fyldt med proteiner. Det er vigtigt at din kat får masser af proteiner og fedt for at trives.
Din kat kræver ikke en masse forskellige variationer i kosten, den har det faktisk bedst med den samme kost hver dag. Det synes du måske er synd for katten, men da den ikke har ret mange smagsløg, trives den bedst med den kost den kender.

Kattens drikkevaner

Oplever du at din kat ikke er glad for at drikke sit vand vil det være en god ide at sætte vandskålen væk fra maden. En kat drikker alligevel ikke mens den spiser, og foretrækker ofte at vandet står i god afstand fra maden. Det skyldes, at kattens forfædre levede vildt i ørkenen hvor vandet tit var forurenet. Derfor drak de ikke det vand der var tæt på steder hvor de fandt deres mad.

Når katten virkelig er sulten hele tiden

Der kan naturligvis være mere alvorlige årsager til at katten konstant er sulten, såsom sukkersyge og forhøjet stofskifte, eller måske noget medicin der kan give øget appetit. Hvis katten for eksempel har problemer med stofskifte, kan den være konstant sulten, spise meget, og alligevel tabe i vægt. Så har du mistanke om, at din kat har en sygdom så kontakt din dyrlæge.

Manglende mæthedsfornemmelse

Vi har kendskab til en killing der fra at leve/overleve på gaden, kom til et kærligt hjem. Killingen plejede at spise hurtigt, og spise alt den kunne finde for at sikre sig et måltid. I sådan en situation kan en kat godt miste mæthedsfornemmelsen.
I det nye hjem skulle killingen lære at bo og spise sammen med andre katte. I håb om at hjælpe killingen af med spisetrangen, har man valgt at opmåle den portion killingen har brug for, og under opsyn lade den spise sammen med de andre katte. På den måde kan killingen lære, at selv om de er flere ved “bordet”, er der mad nok til alle.

God kattemad der mætter:

Gode katteskåle til katte: