Liste over boernevenlige hunde

Børnevenlige hunderacer

Er dig og din familie på udkig efter en ny hund kan det være en rigtig god idé at i sætter jer ind i hvilken hund der passer bedst til jeres familie.

Er i en familie bestående af både voksne og børn, bør i kigge efter familievenlige hunderacer.

Sådan vælger du den rigtige familiehund

Hunden i vælger bør helt sikkert være en race der kommer godt ud af det med både børn og voksne. Men det er selvfølgelig flere ting der spiller ind.

Først og fremmest bør i tænke over er hvor aktiv en hund i ønsker jer.

Er i en aktiv familie der tit tager afsted på tur sammen og bruger i en masse tid og energi i naturen, bør i også have det i baghovedet, når i skal vælge hund.

Arbejder i mange timer og er kun hjemme i få, bør i vælge en hund med et mindre energiniveau.

Derudover skal i også tænke på hvor meget plads i har og om hvilke størrelse hund i ønsker at vælge.

Her er de mest børnevenlige hunde

Her får du en liste over de hunde vi her hos Potebixen.dk mener er blandt de mest børnevenlige hunde. Vi kommer selvfølgelig med en grundig begrundelse undervejs.

1. Labrador retriever

En god familiehund

Har du i forvejen en smule kendskab til hunde, vil det helt sikkert ikke komme bag på dig at Labradoren er på første pladsen. Labrador Retrieveren er en af de mest populære huderacer herhjemme.

Labradoren er så godmodig, venlig og lydig. Den ELSKER sin mennesker og især børn og opmærksomhed og er bare en stor klump kærlighed.

Labradoren utrolig tålmodig og bruges derfor også tit som blindehunde og rednings hunde.

Denne race er godheden selv og med en Labrador retriever går du ikke galt i byen. Labradoren er energisk, men kan aktiveres hurtigt med daglige gåture og leg i haven.

Som du kan se er det en hunderace der på alle måder er perfekt til som familiehund.

Her kan du kan læse mere om Labrador Retrieveren

2. Mops

Børnevenlig hund

Mopsen er en rigtig lille hyggefis. En humørbombe uden lige der elsker at tilbringe tid sammen sin familie. Mopsen har også det er en hund der fungere rigtig fint med andre kæledyr.

Det siges at Mopsen er en race der har humor, de laver til en masse sjove gak og løjer, der er til stor underholdning for resten af familien.

Mopsens energiniveau er ikke så højt og er god til at tilpasse sig sin families energiniveau, hvilket er utrolig fantastisk.

Så er i en familie med masser af energi, er mopsen klar eller er i istedet en med mindre energi, kan mopsen også her tilpasse sig. Det betyder selvfølgelig ikke at i ikke skal gå ture med jeres hund. Gåture 2-4 gange om dagen er meget passende for en Mops.

Mopsen er mester i at tage lange lure og er kendt for at snorke meget og grynter meget, da mopsen har en flad næse.

Falder valget på en Mops skal du være opmærksom på at det er en race der fælder meget i perioder og har tendens til overvægt, da de ELSKER mad.

Mange Mopser kan også have helbredsrelaterede problemer. F.eks. kan hundens flade næse betyde noget angående vejrforhold.

Du kan læse mere her om fordele og ulemper ved at anskaffe sig en Mops: Fordele og ulemper.

3. Golden Retriever

Familiehund

Den gyldne hund, er et meget passende nickname til denne fantastiske hunderace.

Golden retrieveren er i familie med Labrador retrieveren. Det er en hunderace der er meget glad, kærlig, venlig og omsorgsfuld.

Det er også en intelligent hund der kan lide at lære nye ting. Den elsker at bruge sin snude og er altid klar på en god gåtur.

Golden Retrieveren er meget god til børn og finder sig stor set i alt. Det er en hund der elsker at lege og være sammen med sin familie.

En Golden Retriever er en rigtig pleaser og vil gøre alt for at behage sin familie. Det er også en hund der er forholdsvis nem at øve kommandoer med.

Denne race har en masse energi og dermed brug for motion.

Golden retrieveren har en lang pels, hvilket kræver en del pelspleje.

Det er en race der kan have en del arvelige sygedomme, men man prøver at minimere det med målrettet avlsvalg og strenge stambogskrav. Så der er nogle ting du skal undersøge ved opdrætteren hvor du vælger at få din Golden retriever fra. Du kan læse meget mere om det her: Viden om Golden retrieveren og mere hos GoldenRetriever.dk

4. Cavalier King Charles

En lille fin familiehund

Her har du en rigtig charmebøf. Cavalier King Charles er en meget sød hund der er nem at opdrage.

Racen er kendt for at elske sin flok og ser gerne mennesker som en del af flokken. Cavalier King Charles følger sine ejere over alt og elsker at putte.

Cavalier King Charles er en kærlig og børnevenlig hund og så fungere den godt sammen med andre kæledyr.

Racens energiniveau er ikke så højt som andres, men elsker nu alligevel en god gåtur og fanger gerne mus.

Det er også en hund der er rigtig god til pensionister, da Cavalier King Charles hunden elsker at være i nærheden af sine mennesker. Så du skal have du mente at det nok ikke er en hund der kan lide at undvære jer i alt for mange timer.

Som du kan se er det en race der har en lang pels, så du skal være forberedt på at sætte tid af til pelspleje.

5. Coton de Tulear – Bomuldshund

Allergivenlig hund

På en stærk 5 plads kommer bomuldshunden der er en sød pels klump. Men selvom bomuldshunden har meget pels, er den faktisk den mest allergivenlige hund. Det er blandt andet derfor at denne skønne hunde race er kommet med på listen.

Bomuldshunden er en trofast følgesven og elsker at være lige i nærheden af sin familie.

Det er en race der er en rigtig sludrechatol og du kan faktisk føre en helt samtale med hunden der elsker at svare igen med små bjæf, lyde, samt logren med halen.

Den fine bomuldshund elsker børn og er god til at bo sammen med andre kæledyr.

Er i en familie der arbejder i mange timer er det nok ikke en god idé at anskaffe sig en bomuldshund. På Gipote.dk skriver de at fordi bomuldshunden er så selskabelig er det en god hund at have med på arbejde.


Fif til når du skal vælge din nye hund

  • Undersøg ALTID om den hund du vælger har sine papir og stambog i orden før du anskaffer dig en hund. Det er din sikkerhed for at hunden du vælger kommer et godt sted fra og har gode gener, så du undgår at få en hund med avlsmæssige sygedomme.
  • Det er også en måde at undgå hvalpefabrikker og det er desværre et velkendt problem at hunde der kommer fra en hvalpefabrik kan være syge eller blive det senere i livet.
  • Hvis du søger en hund på et internat hvor du ikke kender baggrunden er sagen selvfølgelig en anden. Der kender du jo af logiske årsager ikke til hundens baggrund. Men du gør en god tjeneste ved at vælge en hund der mangler et godt hjem.