Vælg den rigtige hundesnor

Sådan finder du den rigtige hundesnor til din hund

Uanset om du skal købe en snor til din nye hund for første gang eller udskifte en ældre snor med noget mere moderne, kan mulighederne virke overvældende. Der findes en lang række forskellige typer snor, hvoraf mange hævder at kunne løse specifikke problemer eller situationer. Så hvordan ved du, hvilken snor der er bedst til din hund?

Her er en kort gennemgang af de mest almindelige lænketyper og funktioner, så du kan vælge den bedste løsning.

De bedste med fast længde

En snor med fast længde bør være din hunds foretrukne snor til udflugter. Snore med fast længde varierer i gennemsnit fra fire til otte fod lange snore. En snor med fast længde giver dig mulighed for at trække din hund tættere på eller styre den i en anden retning, og løkkehåndtaget gør det muligt at hænge snoren over dit håndled, mens du jonglerer med en anden opgave, f.eks. at samle op efter din hund med en lortepose.

Når du går tur i byen

En trafiklænke har et andet håndtag, der er placeret tættere på hundens hals, typisk mellem 15 og 15 cm fra lænkens fastgørelsesclips. Nogle varianter har kun en fast, kort længde, mens de fleste har en længere snor, hvor trafikhåndtaget er indbygget i den nederste del af snoren. En trafikkæde øger din mulighed for at kontrollere din hunds bevægelser i overfyldte områder eller områder med stor distraktion, f.eks. i en elevator. En kort trafikkæde er dog ikke egnet til gåture, da den kan begrænse din hunds luftveje og hindre den i at gå på opdagelse. Vælg i stedet en længere snor med et indbygget trafikhåndtag, og brug den kun, når det er absolut nødvendigt.

Når du har flere hunde

En dobbelt snor til hundeluftning er designet til at hjælpe med at gå med flere hunde på samme tid. Den består af to snore med ét fælles håndtag. Vælg en med en roterende fastgørelse, der hjælper med at forhindre, at snorene vikler sig sammen. Men vær opmærksom på, at hunde med forskellige gå-personligheder (f.eks. en hund, der kan lide at hilse på folk, og en hund, der er genert og foretrækker at holde sig tilbage) måske ikke klarer sig godt i en delt snor. Desuden anbefales en dobbelt hundesnor ikke til hunde, der trækker ekstremt meget i snor eller på anden måde er vanskelige at håndtere.

Hvis du har brug for en hånd fri

En talje-klip-kæde har en mekanisme, der kan fastgøre den omkring din talje i stedet for at holde den i hånden. Dette frigør dine hænder, hvilket kan være nyttigt, hvis du skubber en klapvogn eller bærer pakker, eller hvis du er en løber, der træner med din hund. En snor med taljeclips kan også være nyttig til træning, da den giver dig mulighed for at fokusere på korrekt timing og udlevering af godbidder uden at skulle jonglere med snor og godbidspose. Denne type snor giver dog mulighed for at komme til skade. Hvis din hund har en tendens til at zigzagge foran dig på gåture eller skifte side, mens du går, kan du risikere at snuble og falde. Sørg for, at enhver snor med bælteklips har en hurtig udløsningsmekanisme i tilfælde af en ulykke eller en nødsituation.