Hund kaster op

Hvorfor kaster min hund gult skum op?

I de fleste tilfælde indikerer gult skum, at hundens mave er relativt tom for mad. Den gule farve kommer fra galde, en fordøjelsesvæske, der produceres i leveren, opbevares i galdeblæren og derefter frigives i tyndtarmen lige under maven. En hund kan kaste gult skum op, simpelthen fordi maven er tom, og galde kan virke irriterende. Hvis din hund ellers er sund og rask – og den spiser og affører normalt – kan det hjælpe at forkorte tiden mellem måltiderne. Men det betyder ikke, at din hund skal fodres mere. I stedet kan et måltid opdeles i to eller tre mindre, men hyppigere fodringer. Desværre er der mange medicinske tilstande, der kan få en hund til at kaste op på tom mave, så et opkald til din dyrlæge er en god idé, hvis du bemærker dette problem.

Mulige medicinske problemer
Hvis der er noget i opkastningen ud over gult skum, kan det hjælpe at tage en prøve med til din dyrlæge. Hvis der f.eks. er græs i skummet, har du måske allerede svaret. Så hold din hund fra at græsse på græsplænen, og se, om opkastningen aftager.

Hvis din hund viser andre tegn, herunder tab af appetit, sløvhed og diarré – eller hvis du bemærker et gult skær på din hunds hud, øjne eller tandkød – fortjener det en tur til din dyrlæge.

Problemet kan være så simpelt som en pludselig kostændring, stress eller bivirkninger fra medicin. Men det kan også være noget mere alvorligt, f.eks. bugspytkirtelbetændelse, giftstoffer, leversygdom, parasitter, allergier og meget mere. Når der er tale om et fremmedlegeme, som f.eks. den sok, der pludselig forsvandt, kan det endda kræve en akut operation.