Menneskemad til hunde

Det kan være svært at stå for de bedende hundeøjne når vi sidder ved bordet og nyder et måltid mad. Vi vil måske gerne byde hunden lidt af vores mad, men er det en god eller en dårlig ide. Hvad- og hvor meget må vi lade vores kæledyr smage for ikke at gøre mere skade end gavn.

Kan madrester skade hunden?

Det afhænger helt af hvad din mad består af. De fleste hunde elsker menneskemad og et par “godbbider” skader ikke, du skal bare være opmærksom på hvad maden indeholder. Det er ikke alt vores mad hunden kan tåle.
Et par små kartofler, et lille stykke reelt kød som for eksempel kyllingekød engang imellem skader ikke hunden som sådan, men sker det for tit, kan hunden få diarré og endda akut mavebetændelse. Hunden tåler nemlig ikke det store skift af mad i deres madskål.

OBS: Laver du mad med løg, hvidløg eller porrer der indeholder alicin, er det direkte giftigt for din hund, det kan medføre blodmangel.
Grøn peber og avocado er ligeledes gift for din hund.

Hvad må jeg give min hund?

Der er selvfølgelig også noget af vores mad som hunden sagtens kan spise, for eksempel kan du sagtens lade din smage lidt kartofler, kyllingekød, gulerødder, agurk, asparges, gul og rød peberfrugt, broccoli, hvidkål, persille, banan, jordbær og lignende, men start med småbidder og se hvordan din hund reagerer.
Nogle hunde tåler lidt menneskemad bedre end andre.

Hvad må jeg IKKE give min hund?

Som før nævnt må du ALDRIG give din hund løg, hvidløg, porrer, grøn peber og avocado.
Giver du din hund vindruer risikerer du at den får akut nyresvigt. Chokolade, kakao, rosiner og alle typer nødder må du heller ikke give din hund, det kan være den rene gift for hunden og nogle af de ovennævnte varer kan være direkte livstruende.

Bruger du meget salt i din mad, kan din hund ikke tåle maden, den risikerer at få saltforgiftning. For meget salt kan give diarré, træthed, stivhed, opkast og kramper. Er du i tvivl om din hund kan tåle den mad du sidder og spiser er vores bedste råd, at du måske stikker den en hundekiks i stedet.
Din hund får sit næringsbehov dækket gennem sit hundefoder og har derfor slet ikke brug for den mad vi mennesker spiser.

Læs følgende indlæg omkring mad til hunde: