Hvilke hunde fælder mindst?

Ønsker du at blive hundeejer, men ikke orker hundehår i møbler, på tøjet og på gulvet?. Måske fravælger du en hund fordi du har en allergiker i familien. Ja nogle hunde fælder virkelig meget. Der findes heldigvis flere hunderacer der næsten ikke, eller slet ikke fælder.

Hunde egnet til allergikere

Har du en allergiker i familien, der ikke kan tåle hund/hundehår, behøver i ikke opgive drømmen om at få hund. Der findes hunderacer som de fleste allergiker kan tåle. Dog er der ingen garanti for at alle allergiker kan tåle hund.

Kinesisk hårløs hund

Allergivenlig hund

En kinesisk hårløs hund har en meget sparsom hårpragt, og ser næsten nøgen ud. Dog er racen ikke blandt de mest lærenemme og ikke så hengiven overfor sin ejer som andre hunderacer.

Puddelhund

Puddelhunde er gode til folk der er allergiske over for hunde

Er du mere til en kendt og hengiven race, får du en rigtig dejlig hund hvis du vælger en puddel. Pudlen fælder ikke, men da pelsen vokser hele året, skal den klippes med jævne mellemrum.

Da der er stor forskel hvad en allergiker kan tåle, vil der også være hunde fra kategorien “Hunderacer der fælder minimalt”, som nogle allergiker sagtens kan tåle.

Hunderacer der fælder minimalt

Man behøver selvfølgelig ikke være allergiker for at foretrække en hund der ikke fælder. Det er aldrig sjovt at skulle støvsuge hundehår flere gange om dagen.
Der er flere hunderacer der næsten ikke fælder, og derudover har de det tilfælles, at de er bedårende.

Gravhunde

Der er 3 slags gravhunde, korthåret, tykhåret og langhåret. Vi kender nok bedst den korthårede, der er en af de hunderacer der fælder allermindst. Gravhunden er kendt for sin intelligens, venlige gemyt og den ideelle hund til børnefamilier, eller hvor pladsen er lidt trang. En meget kortbenet hunderace.

Coton de tulear (bomuldshund)

bormuldshund gode til folk der er allergiske over for hunde

Siden først i 90’erne er bomuldshunden blevet utrolig populær i Danmark. Den kræver ikke meget plads, er både venlig, social, hengiven og glad for børn, dog er den ikke glad for helt små børn. Bomuldshunden er også meget følsom, og egner sig ikke til at være alene hjemme flere timer i træk. Lader du pelsen vokse kræver den en del pleje, men du også vælge at klippe pelsen så den kræver mindre pleje.

Yorkshire terrie

yorkshire terrie god til hundeejere der ikke kan tåle hundehår

Er kendt for sin personlighed og for at være meget social. Den fælder kun ganske lidt, men den lange pels skal børstes med jævne mellemrum. En hund der er kendt for at gø lidt for meget, men er super sød og charmerende.

Boston terrie

God til allergikere - Boston terrie

Vælger du en Boston terrie får du en glad og legesyg selskabshund. Boston terrien er nem at træne.

West highland White terrier

God hund til folk der er allergisk over for hundehår

En glad intelligent og legesyg familiehund, der har let ved at lære kommandoer. Har ry for gerne at ville gø lidt rigeligt.

Bichon frisé

Sød bichon frisé

En lille glad skønhed med en silkeblød pels der næsten ikke fælder. En frisk hund der elsker at lege, arbejde, ja bare at være aktiv. En skøn familie hund. Pelsen kræver en del pleje og for at holde den pæn, vil det være en god ide at børste den hver dag.

Fået mod på at få ny hund – så forkæl den med gode aktivitetsspil: