katte finder hjem

Kan katte altid finde hjem

Der er ikke noget værre, end at stå og kalde på sin kat og den så ikke kommer. I første omgang tager man det nok helt roligt og tænker, den kommer nok til spisetid.
Kommer katten ikke hjem til spisetid, og heller ikke dagen efter begynder man at blive urolig.
En udekat er rigtig god at finde hjem. For eksempel kan en hankat der ikke er kastreret have et territorium på over 20 kilometer, mens en kastreret kat nøjes med cirka 2 kilometer.
Katte har et godt syn men bruger også både fantastiske lugtesans, solen og magnetfelter når de skal finde vej.
Heldigvis kommer de fleste katte hjem efter 3-4 dage, men enkelte gange kommer de så ikke hjem igen.
Så er det man bliver ked af det, for er katten kommet så langt væk at den ikke kan finde hjem igen, eller har den været ude for en ulykke.

Hvis din kat skulle blive væk

Det er altid en god ide at dobbelt sikre sine kæledyr. Derfor vil vi også anbefale at du både får øremærket og chippet sin kat.
Øremærket kan blive slidt og ulæseligt med tiden, og ligeledes kan en rask slåskamp også ødelægge både øre og øremærket.
Er katten chippet kan det hurtigt aflæses hos dyrlæge så katten kan komme hjem igen.
Husk altid at opdatere hvis du får nyt telefonnummer, ellers kan det blive meget svært at finde frem til dig.

Søg, og efterlys din kat hvor du kan

Prøv at efterlyse katten på de sociale medier. Facebook er for eksempel et populært sted at efterlyse kæledyr. Her bliver en efterlysning delt mange gange og kommer langt omkring.
Spørg alle du møder om de har set din kat, og sæt sedler med billede af katten, lidt oplysninger om katten og dit telefonnummer op på opslagstavler i butikker og måske på lygtepæle.


Du har selvfølgelig brugt meget tid på at gå og kalde på din kat, men har du mulighed for det, så prøv at kalde om natten hvor der er mere fred og ro, kald med jævne mellemrum så har din kat større mulighed for høre dig. Ofte sidder en kat og putter sig lige nærheden og vil med stor sandsynlighed reagere når den kan høre din stemme.

En pose med godbidder vil altid være godt at have i hånden. Når posen rasler kan det lokke katten frem.

Katte på langfart

Katte kan desværre godt komme så langt hjemmefra at de ikke kan finde hjem igen, og som katteejer er det næsten ubærligt når èns kat bliver væk og man ikke kender dens skæbne.
Dog har man eksempler på katte der har været væk op til et år og gået flere hundrede kilometer for så pludselig at dukke op hjemme hos sin familie igen.

For eksempel var katten Holly fra USA på rejse med sin familie og blev væk. Holly levede normalt som indekat, så håbet om at finde hende igen var mindre end lille.
Efter 2 måneder og en gåtur på 320 kilometer, fandt Holly, træt og nedslidt, hjem igen og blev genforenet med sin familie. Molly var chippet og derved blev det med sikkerhed bevist, at det virkelig var den samme kat der pludselig vendte hjem.
En ægte solstråle historie som kun yderst får lov til at opleve.

Følg din kats færden

Spekulerer du over hvor din kat færdes når den er ude på sine ture?
Der er faktisk nogle der synes det er så spændende at de har anskaffet sig en GPS Tracker.
Når katten får den på kan du aflæse dens rute og se hvor mange kilometer den har gået i alt.

Er din kat kommet hjem efter en lang tur væk? Så forkæl den med legetøj: