Hvorfor er min kat så træt

Bekymrer det dig at din kat sover så meget som den gør, kan du være helt rolig. Det er kattens natur at sove de fleste af døgnets timer. Søvnmønsteret kan afhænge af kattens alder, og om du har har en ude- eller indekat.

Hvor meget søvn behøver min killing

En killing er fuld af energi, er legesyg og skal udforske alle de sjove og “farlige” ting der omgiver den. Du vil sikkert gerne lege og kæle med din søde killing, og det skal man selvfølgelig også gøre. Du skal bare også huske på at en killing har brug for op til 20 timers søvn i døgnet. Det er der din killing samler energi til at vokse sig stor og stærk.

Er der forskel på ude- og inde kattes søvnmønster

Katte sover meget

Har du en udekat, ser du sikkert ikke meget til den hele dagen, for da sover den for at samle energi til nattens strabasser.
En indekat sover også om dagen, men kan faktisk godt indrette sig efter den daglige rytme i hjemmet.
Måske går din kat i seng sammen med resten af familien, men derfor kan den godt vågne op til lidt sjov og ballade i de sene nattetimer. Så melder jagtinstinktet sig.
Giv din kat fred og ro når den går hen for lægge sig, husk på at katte sove sover mellem 12 – 16 timer i døgner, ja nogle endda helt op til 18 timer i døgnet.

Hvor er det bedst for katten at sove

Man vil jo gerne gøre det bedste for sin kat, også hvad angår nattesøvnen. Må katten sove i sengen? Det kommer vel helt an på om katten vil, og om ejeren vil dele seng med sin kat. Nogle katte elsker at sove i sengen og allerhelst så tæt på ejeren som muligt, og gerne helt oppe ved hovedet. det føles trygt og godt for katten, ejerens dufte kan også virke beroligende på katten.
Nogle foretrækker dog at katten sover i sin egen katteseng eller kattehule. Katte vil gerne sove hvor der er varmt og hyggeligt, så uanset om din kat sover ude eller indenfor, så sørg for at arrangere et godt og lunt sovemiljø til den.

Ingen grund til bekymring

Der er altså ingen grund til bekymring fordi din kat sover meget, det er dens natur.
Bare lad den få den ro den behøver, og nyd de vågne timer med den når du kan.

Andre årsager til stort søvnbehov

sovende kat

Har du en ældre kat, behøver den også meget søvn, den har ikke så meget energi og sover længere for at lade lidt op igen.
Er din kat drægtig eller lige har været gennem en operation, er det vigtigt med ekstra ro og hvile for at samle energi igen.

En kat kan selvfølgelig også have en sygdom der gør at den har brug for ekstra meget hvile, og bliver du usikker hvad der sker, vil vi foreslå at du tar en snak med din dyrlæge.

Forkæl din kat med en ny katteseng