Min hvalp gør om natten

Hvorfor gør min hund om natten?

Vores hundehvalp gør om natten. Hun sover i en kasse, og vi er sikre på, at hun ikke gør, fordi hun skal tisse – hun er enten lige gået udenfor eller går ikke udenfor, når vi tager hende ud. Jeg tror, at det bare er for at få vores opmærksomhed. Hvordan skal vi håndtere dette? Er det i orden at ignorere hende, eller er der bedre måder at få stoppet gøen på?

Find den rigtige årsag

Hvis du lige har fået din hvalp hjem, skal du være helt sikker på, at den ikke gør, fordi den skal på toilettet, for mange unge hvalpe kan simpelthen ikke holde det ud hele natten. Det kan også være, at hun er ved at vænne sig til at sove i sin kasse eller sove alene. Hun græder måske, fordi hun føler sig isoleret eller ensom. I dette tilfælde kan hendes gråd blive lettet med erfaringen, når hun lærer, at det er okay at være alene i en periode. Men det er også muligt, at din hvalp kan være nødlidende og græder i panik.

Det første skridt

Det første skridt til at løse problemet med din hvalps natlige gøen er at tale med din dyrlæge. Underliggende problemer som urinvejsinfektioner og smerter har forværret problemerne for nogle af de hvalpe, jeg har arbejdet med, og behandling af disse medicinske problemer har hjulpet til at løse hundens adfærdsproblemer. Det er også muligt, at din hvalp viser tidlige tegn på separationsangst, en tilstand, der bedst behandles tidligt med professionel hjælp. Din dyrlæge kan også hjælpe med dette.

Når du har fået grønt lys fra dyrlægen, er der flere ting, du kan gøre for at øge din hvalps tillid og sikkerhed i dens soveplads.

Sæt en stopper for gøen om natten

Lær din hvalp at elske sin kasse. Mange hvalpe vil i begyndelsen reagere på en kasse, som om det er et hvalpefængsel, fordi kassen i din hunds øjne er en hindring for at nå de sjove ting, den nyder, som f.eks. mennesker, legetøj, leg og frihed. Det er vigtigt at introducere kassen for din hvalp som et sted, hvor der sker noget, hvor den får gode ting som opmærksomhed, leg, godbidder eller måltider. Lær din hvalp at elske sin kasse ved at gøre den til en del af dens daglige rutine. Tilbyd godbidder eller uopslideligt legetøj i kassen, og luk døren i korte perioder, mens hvalpen er derinde. Gør dette regelmæssigt i løbet af dagen for at vænne den til at være i kassen.

Giv din hvalp tryghed

Gør din hvalps kasse til et fredeligt og beroligende sted at være. Feromonspray kan være med til at gøre din hvalp mere rolig, når den er i sin kasse. Genstande med duften af hvalpens tidligere hjem eller din duft kan også hjælpe – legetøj som Scents of Security har poser til at indeholde duftgenstande. For mange hvalpe kan blød klassisk musik eller hundemusik, som f.eks. Through a Dog’s Ear, også være beroligende. Et let tæppe draperet over toppen af kassen kan være med til at mindske distraktionen fra folk, der bevæger sig rundt uden for kassen, og kan hjælpe din hvalp med at slappe af.