Det kan du gøre hvis din hund spiser for hurtigt

Vi har før kigget på hvorfor hunde har tendens til at spise for hurtigt og vi fandt ud af at der faktisk kan være utrolig mange grunde.

Men vi mangler stadig at finde ud af hvad du så kan gøre hvis hvis din hund spiser for hurtigt.

Vi har undersøgt sagen og har fundet frem til en masse måder hvorpå du kan hjælpe din hund med at spise i et mere normalt tempo.

Hunde har ikke godt af at spise for hurtigt da de kan blive rigtig dårlige og i værste tilfælde få tarmslyng. Så derfor er det vigtigt at du tager hånd om situationen.

Se med nedenfor, for at finde en masse gode tips.

Giv din hund mindre måltider

Vi har været lidt inde på det i forrige artikel: Derfor spiser din hund for hurtigt. Det kan nemlig være en god idé at give din hund mindre måltider så du undgår at din hund sluger sin mad.

Du kan med fordel dele din hunds måltid op således, at du giver din hund flere mindre måltider i løbet af dagen, svarende til det måltid din hund normalt for.

På den måde får din hund det mad den skal have, samtidig med at den ikke for spist i et alt for hurtigt tempo.

Du kan prøve dig lidt frem og se hvordan det fungere bedst for dig og din hund.

TIP: Prøv ikke at virke alt for anspændt og irriteret over situationen. Din hund opfanger det nemlig hurtigt og så bliver den nervøs.

Stil madskålen et højt sted

Du kan også prøve at stille din hunds madskål et højt sted. På en stol, en vinduskarm eller lignende. Det vigtigste er at det et et sted der har en tilpas højde, hvor din hund stadig kan nå.

Det at din hund skal stå ret op mens din hund spiser, kan det faktisk gøre at din hund spiser mere langsomt. Det har også den positive effekt at din hund ikke får luft med ned når din hund synker sin mad.

Gode hundeskåle til hunde der spiser for hurtigt

Det bedste du kan gøre for at få din hund til at spise i et mere normalt tempo, er at anskaffe dig en speciallavet hundeskål der er fremstillet særlig til formålet.

Der findes en masse fine hundeskål der udfordre din hund når der skal spises. Det hjælper din hund til at spise langsommere, samtidig med at det faktisk bliver en mere underholdende og sanselig oplevelse for din hund.

Det kan være en jungle at finde rundt i hvilke skåle man skal vælge til sin hund, så derfor har vi fundet et par stykker som vi vil præsentere for dig, nedenfor:

Legetøj der hjælper din hund med at spise langsommere

Der findes også en mere sjov måde hvorpå du kan give din hund sin mad. Nemlig med aktivitetslegeløj hvor der er plads til godbidder/tørkost.

Det er selvfølgelig ikke nemt at give din hund vådkost i det mest af dette legtøj, men får din hund tørkost, kan det virkelig godt betale sig at give din hund et aktivitets legetøj som det du finder nedenfor.

Du kan med fordel give din hund en bold med tørkost inden du tager på arbejde, så din hund får mad samtidig med at din hund er aktiveret.

Der er dog nogen hunde der ikke spiser noget når deres ejere ikke er hjemme, så kan det selvfølgelig med fordel gøres når du kommer hjem fra arbejde.

Lad din hund spise alene

Hvis du har andre kæledyr kan det være at din hund føler at den skal skynde sig at spise sin mad, fordi den simpelthen er bange for at de andre kæledyr vil tage dens mad.

Hunde er jo rovdyr og hundens instinkter fortæller den at den skal skynde sig at spise noget, før de andre i flokken spiser, så den ikke sulter.

Du kan med fordel lade din hund spise alene og se om det kan hjælpe din hund. Du kan evt. lade din hund spise før de andre hunde/katte.

Gør aftensmaden til en leg

Du kan også stille små potioner rundt omkring i huset. Det er selvfølgelig en lidt omfattet opgave, hvis det er noget som du skal gøre hver dag. Men er det værd hvis det viser sig at hjælpe din hund.

Det kan også være en god idé at du fylder skålene op når din hund ikke ser det.

Vi er selvfølgelig ikke dyrlæger eller hundepsykologer, men disse metoder er blandt de mest brugte og det kan forhåbentligt hjælpe din hund.

Hvis ikke disse punkter hjælper din hund, kan det være en god idé at få en hunde specialist i hunde adfærd til at se på din hund eller en dyrlæge.

Vi håber at du kunne bruge de ovenstående fif og at det lykkedes dig at få din hund til at spise i et mere normalt tempo.