julemad og hunde

Pas på med julemad til hunde

December står for døren og der skal pyntes og forberedes. Der skal hygges med lækkert julemad, familie og venner. Det er traditionernes højtid.
Julen kan faktisk være en meget stresset tid vores kæledyr.
Men selvfølgelig skal mærke det er jul og have både julemad og slik – eller skal den?

Hvad må jeg give min hund

Der er rigtig mange ting som du absolut ikke må give din hund, men selvfølgelig kan en kartoffel og et lille stykke reelt kød fra flæskestegen glæde de fleste hunde. Vores egen iberegnet.

De der store hundeøjne kan være svære at stå for, så måske en skefuld risalamande til dessert vil skabe glæde? Det er så her du skal passe på, for har du mandler i din dessert kan hunde faktisk ikke omsætte dem, de kan blive syge. Desuden er det en fed dessert som ingen hunde har gavn af.

Den bedste mad til hunden vil naturligvis være dens normale kost, og så kan man skifte lidt af godbidderne ud med små smagsprøver af den lidt mere magre menneskemad.
Vi tilstår, at vores egen hund også får lidt smagsprøver i julen, men vi passer også på hvad vi serverer.

Hvad må jeg ikke give min hund

Der er faktisk meget menneskemad som hunden ikke kan tåle. Mon ikke de fleste ved, at løg, hvidløg, mandler/nødder, chokolade, vindruer, rosiner, ribs, rå kartofler, men gerne kogte og avocado kan være gift for hunden.

I det hele taget er menneskemad ikke godt for hunde, vi bruger salt og krydderier som vores hunde ikke har godt af at indtage, desuden kan den fedtinholdige mad også give problemer for hunde.

Er hunden overvægtig er det direkte synd at give den alt den fede menneskemad. Mange mennesker skærer selv fedtet fra kødet for at undgå alt det fedt. Det feder også på hunden, og den kan få problemer med at bevæge sig frit og få problemer med helbredet.

Vil du vide mere om hvad du må- ikke må give din hund kan du se mere her: Hvad kan hunde ikke tåle at spise.