Unikke facts om katte

10 unikke facts om katte

Katte er fantastiske dyr der er meget selvstændige og bestemt selv vælger hvornår de vil kæles med. Men de er også kærlige, sociale dyr som man bare ikke kan andet end at holde af.

Vi har fundet 10 unikke facts om katte, der helt sikkert vil få dig til at sidde tilbage med en misundelse så stor at du vil tænke – bare man var kat!

1. Katte elsker at prale

Katte har meget selvtillid

Katte synes selv at de er de fedeste i verden (Hvilket er utrolig misundelsesværdigt) og de elsker at gøre os andre opmærksom på det. Hvis de er så heldige at fange en mus eller fugl, så kalder mange katte på deres ejer, med et helt særlig kald. Man forstiller sig levende at det er et krav på akut opmærksomhed og tilbedelse, fordi de er vendt hjem til flokken med et bytte :-D.

2. Katte har et unikt stemmebånd

Når katte miaver

Katte kan faktisk sige op til 100 forskellige lyde hvor en hund kun kan sige omkring 10 lyde.

Har du selv en kat så har du helt sikkert hørt mange af kattens forskellige lyde. Når katten f.eks. får øje på en farlig flue eller fugl, kan den smaske-miave, alt imens knurhårene vibrerer.

Din kat har helt sikkert også sin egen lyd når den tigger mad og så har katte ofte et vibrerende miav når de er overkælede og samtidig spinder.

3. Kattes spinderi gør alt meget bedre!

Katte spinder når de er trygge og når de rigtig hygger sig.

Hvorfor en kat spinder ved man faktisk ikke helt med sikkerhed. Men en af de ting man kan se er at spinderiet har indvirkning på kattes helbred. Det er sundt for din kat at spinde og hvem kan ikke lide en glad og spindende kat.

4. Katte er faktisk en mini tiger

katte deler gener med tigeren

Eller sådan næsten da. For katten deler faktisk gener med tigeren. Helt op til 96.5%! Katte har også samme slags adfærdsmønster som en tiger.

De urinerer f.eks. for at afmærke deres territorier og bruger samme slags teknik når de skal snige sig ind på deres bytte.

Her hos Potebixen har vi også noteret os at katten og tigeren også har det til fælles at de elsker papkasser. Du kan selv google: Tiger in boxes for at se beviser (du vil ikke fortyde det!)

5. Katten har meget nytte af deres knurrehår

Katte bruger deres knurrehår til at vurdere om de huller de ønsker at kravle igennem er store nok til at de kan være der. Det er super smart!

6. Katte er meget empatiske

Selvom katten er sig selv nærmest så elsker de deres ejer ubetinget og katte kan afmåle hvilket humør du er i. Hvis du har mere end en kat og kan du nok også her mærke hvor sympatiske de er over for hinanden.

7. Et rigtigt hoppe dyr

Katte er god til at springe

Katte springer når de skal fange deres bytte og de skal derfor kunne springe både højt og langt. Faktisk kan katte hoppe op til 7 gange deres egen højde.

8. Du er min!

Katte gnider sig op ad dig for at sætte duftspor på dig, så de markere at du er godkendt og du er deres.

Katte elsker opmærksomhed og kan derfor godt blive jaloux hvis du f.eks. snakker med andre katte eller hvis du virker for opslugt af andre børn.

9. Katte kan godt lide at se tv

Mange katte kan faktisk godt lide at se tv. Du har sikkert også oplevet at din kat følger med i hvad der sker på skærmen. Katte kan bruge lang tid på at jagte mennesker der drøner hen over skærmen.

Faktisk er der lavet youtube vidoer til katte, samt apps med kattespil til katte, fordi man har oplevet katte være så ekstra opmærksom.

10. Katte ELSKER snoller – men pas på!

Katte elsker godbidder

Har du en kat så kommer det her punkt nok ikke som en overraskelse for dig. Katte er gode til at tigge, så gode at vi oftest giver efter og dermed får kattene lidt ekstra lækkert.

Katte er utrolig opmærksomme og fanger hurtigt at det godt kan betale sig at tigge.

Men desværre betyder det at mange katte får lidt ekstra på sidebenene. I USA mener Association for Pet Obesity Prevention at op til halvdelen af amerikanske katte er overvægtige.

Det var alt for nu. Vi håber at du kunne lide de fantastiske facts vi her har fundet. Vi har prøvet at finde anderledes facts som vi ikke selv kendte til.

Kilde: 11 facts om kattens fysik, Fakta om katte