Hvorfor prutter min hund så meget?

Kender du det også? Føj hvor hundeprutter kan stinke. De kan forpeste et helt rum, og går hunden rundt og småprutter meget af tiden er det altså ikke spor sjovt.

En ubalance i tarmsystemet er årsag til den ildelugtende udluftning. En ubalance der kan have flere årsager.

Kan jeg gøre noget ved problemet?

Du skal være opmærksom på hvad du giver din hund at spise. For mange skift i foderet kan nemlig give luft i maven. Det samme gælder hvis foderet er af dårlig kvalitet.
Pas også lidt på med godbidder. Selvfølgelig må en hund få godbidder, men tjek på emballagen hvad godbidderne indeholder.
Hundens mad og godbider må ikke indeholde ret meget salt, korn og tilsætningsstoffer.

Husk også at menneskemad ikke gør noget godt for hunden. Der er alt for meget i vores mad som hunden ikke kan tåle.

Er din hund slem til at sluge maden sluger den også luft, og den luft kan “dufte” ganske fæl når den skal ud igen. Til hunde der sluger maden, kan man vælge foder af en bestemt størrelse og form der tager dem længere tid at tygge, dermed undgår man at hunden sluger så meget luft.
At hunden prutter meget, kan også være tegn på allergi eller fodersensitivitet. Ved allergi kan forekomme udslæt, irritation i huden og kløe. Skyldes det foderallergi er et typisk tegn kløe i ører og poter.

Hvorfor lugter hundens prutter så meget?

Det er lige så naturligt for hunden at prutte som det er for os mennesker, så det er først hvis lugten bliver et vedvarende problem man skal se på hvad der kan være galt.

Når hunden har problemer med maven, hvad enten det skyldes hyppigt skift i foder, fodersensitivitet, allergi eller at hunden sluger maden for hurtigt, ja så kan det hos rigtig mange hunde resultere i en dunst der kan være så generende at man bør kontakte dyrlægen.

Søg hjælp og råd hos dyrlægen

Hvis din hunds prutter har en vedvarende fæl lugt, eller hvis den har problemer med allergi, skal du søge hjælp hos dyrlægen for at finde ud af hvad din hund ikke kan tåle.
Dog skal din hund være udvokset før den kan testes for allergi.

Sund og lækkert kost: