Kan katte blive ked af det

Kan katte blive ked af det

Alle katte har følelser og kan blive kede af det. De har deres helt egen måde at vise det på.
Hunden for eksempel, viser den bliver glad for at se sin ejer efter at have været alene hjemme. Katten derimod viser sin ejer at den er ked af det når denne vender hjem igen.

Hvordan viser katten den er ked af det

En kat er meget afhængig af daglige rutiner, hvis disse rutiner ændres vil en kat ofte blive ked af det og ændre adfærd. Katten viser at den er ked af det ved for eksempel at nægte at snakke med sin ejer eller måske helt gå ind i sig selv, og bare ligge og sove i sin seng.

Hvad skyldes kattens ændrede adfærd

Kat der gemmer sig

Har du været væk i flere dage, glæder du dig til at komme hjem til din kat. Du kan bare ikke være sikker på at din kat viser den gensynsglæde du håbede på. Nogle katte har oplevet adskillelsen så stærkt, at de ikke vil “snakke” med ejeren når denne kommer hjem. En kat der føler sig svigtet og er ked af det, kan endda finde på at sætte sig i kufferten når ferietøjet pakkes ud, og tisse i den.

Det kan være ganske lidt der skal til for at forstyrre kattens daglige rytme. Det kan være uvante lyde udenfor fra maskiner, en ny hund i nabolaget eller andre katte. Måske et nyt familiemedlem der flytter ind, alt sammen noget der forstyrrer kattens daglige rytme.
Disse forstyrrelse kan give sig udslag i overdrevent soignering. Overdrevent soignering kan resultere i en pels med store hårløse pletter.

Kan katten få en normal hverdag igen?

Langt de fleste gange vil katten få det godt igen når familien får en normal/stabil hverdag igen. Det er vigtigt at katten får positiv opmærksomhed fra ejeren og de mennesker den dagligt lever med, negativ opmærksomhed vil bare gøre tingene værre.
Hvis ikke din kat bliver glad som den var før, skal du altid snakke med dyrlægen for at få hjælp og vejledning, og måske medicin til din kat.