Min hund stirrer på mig

Hvorfor stirrer min hund på mig?

Det er ikke svært at forestille sig, hvorfor en loyal hund stirrer hengivent på sin herre. Det er det samme som i Old Yeller, White Fang og Lassie – alle sammen stirrer de på hinanden.

Men nogle hunde går til yderligheder og følger deres ejere rundt med ondskabsfulde øjne, som om de forventer, at der flyver pølser fra deres menneskes fingerspidser.

Lad os se det i øjnene:

Hunde elsker deres ejere, men når de stirrer forventningsfuldt, er det normalt ikke, fordi de er fanget i en hengiven drøm af hengivenhed.

Det er snarere, fordi de tror, at de måske får noget. Og som regel drejer det “noget” sig om en velsmagende snack.

Men hunde kan – og gør det – også stirre på deres ejere af mange andre årsager end mad.

Faktisk kan alt, hvad en hund kan ønske sig, som et menneske kan give, være kilden til den stirrende adfærd, lige fra en sjov leg med at hente til en tur i bilen eller en lang løbetur.

Så er der også den mulighed, at hunden blot søger opmærksomhed i enhver form, eller måske venter den blot på ros eller vejledning.

Nogle hunde forsøger måske bare at aflæse en følelse i vores menneskelige ansigtsudtryk.

Under alle omstændigheder anses det typisk for at være en god ting at stirre.

Faktisk opfordrer de fleste trænere hunde til at stirre på deres ejere, mens de venter på deres signaler. Og hvis du aldrig har gjort det, kan det være et meget givende tidsfordriv at stirre dybt ind i en hunds øjne.

Før du prøver det, skal du være opmærksom på, at det kan betragtes som en direkte udfordring at stirre direkte ind i en hunds øjne.

Derfor er gensidig stirren en aktivitet, der kun skal opmuntres inden for rammerne af et sundt forhold mellem hund og menneske, der ikke er behæftet med nogen form for aggression eller adfærdsforstyrrelser.